Akbank Zorlu Center Şubesi

Levazım Mahallesi Koru Sok. No: 2 Zorlu Center AVM, 34340, İstanbul / Beşiktaş

YOL TARİFİ AL
Bu işyerinin merkez ofisi: Akbank Genel Müdürlük
Bu işyerinin 2 şubesi bulunmaktadır. Şubelere Göz Atabilirsiniz

Akbank, 30 Ocak 1948 tarihinde özel sermayeli bir ticaret bankası statüsünde Adana’da kurulmuştur. Kuruluş amacı bölgedeki pamuk üreticilerine finansman sağlamak olan Akbank, ilk İstanbul şubesini, 14 Temmuz 1950’de Sirkeci’de açmıştır. 1954 yılında Genel Müdürlüğü’nün İstanbul’a taşınmasının ardından şube sayısını hızla artıran Akbank, 1963 yılında tüm bankacılık işlemlerinde otomasyona geçmiştir.

Akbank, 1990 yılında halka açılmış ve 1998 yılında ikincil halka arz ile uluslararası piyasalarda American Depository Receipt (ADR) olarak da işlem görmeye başlamıştır.

Akbank’ın temel faaliyetleri kurumsal ve yatırım bankacılığı, ticari bankacılık, KOBİ bankacılığı, bireysel bankacılık, ödeme sistemleri, Hazine işlemleri ve özel bankacılık ile uluslararası bankacılık hizmetlerini içeren bankacılık uygulamalarını kapsamaktadır. Banka, standart bankacılık faaliyetlerinin yanı sıra, şubeleri aracılığıyla, Aksigorta A.Ş. ve AvivaSA Emeklilik ve Hayat A.Ş. adına sigorta acenteliği faaliyetlerini de yürütmektedir.

Faaliyetlerini İstanbul’daki Genel Müdürlüğü ve yurt çapındaki 21 bölge müdürlüğü aracılığıyla sürdüren Akbank, yurt içinde 780 şubesi ve 13 binin üzerinde çalışanıyla güçlü ve yaygın bir dağıtım ağına sahiptir. Akbank 17,4 milyonun üzerindeki müşterisine hizmetlerini, geleneksel dağıtım kanalları olan şubelerin dışında, Akbank Direkt İnternet, Akbank Direkt Mobil, Çağrı Merkezi, yaklaşık 4.900 ATM, 580 binden fazla POS terminali ve diğer yüksek teknoloji kanalları aracılığıyla sunmaktadır.

Teknoloji yatırımlarıyla geleceğin bankacılığını bugüne taşıyan Akbank, kuruluşunun 70. Yılında Türkiye’de sektöre yön verecek yeni bir dönüşüm projesine imza atmıştır. Güvenilir, dinamik, sade, yenilikçi ve insan odaklı yaklaşımıyla teknolojinin tüm gelişmelerini müşterileriyle buluşturan Akbank, bu yeni bankacılık modelini 2018’de yaklaşık 230 şubesinde hayata geçirmiştir.

Akbank, Türkiye’de öncüsü olduğu dijital bankacılık çalışmalarını Akbank Direkt çatısı altında toplayarak, müşterilerinin finansal ihtiyaçlarına çözüm sağlamakta, en uygun noktalarda ve mükemmel müşteri deneyimiyle hizmet sunmaktadır. Teknolojinin hızla geliştiği ve müşterilerin taleplerinin daha da arttığı günümüz koşullarında Akbank Direkt, müşterilerin ihtiyaçlarını zaman ve mekân sınırlaması olmadan karşılayarak aynı zamanda yeni teknolojilerin sektöre ve Türkiye’ye gelmesine de öncülük etmektedir.

Trendleri ve müşteri dinamiklerindeki değişimleri öngörerek, müşterilerinin finansal ihtiyaçlarına özel yeni ürünler ve kanallar geliştiren Akbank, Türk bankacılık sektöründe birçok yeniliği müşterileriyle buluşturmuştur. Banka’nın geleceğin teknolojisine bugünden hazırlanmasının yanında, inovasyonun Banka kültürünün bir parçası olarak benimsenmesini sağlamaya yönelik adımlar da atılmıştır. Bu amaçla 2016 yılında Akbank İnovasyon Merkezi “Akbank LAB” kurulmuştur. Akbank LAB, iş birimlerinin ihtiyaçlarına yönelik yenilikçi projeler geliştirilmesi, dünya çapında başarısı kanıtlanmış finansal çözümlerin Banka süreçlerine uyarlanarak kusursuz müşteri deneyimi hedefine ulaşılmasını için çalışmalar yapmaktadır.

Teknolojik yeniliklerle müşterilere çözüm yaratmak amacıyla 2018 yılı içinde yüz tanıma teknolojisi ile Akbank Direkt Mobil’e giriş, Chatbot ile para transferi ve cep telefonu fatura ödeme, Robotik Süreç Otomasyonu, Ripple iş birliği ve Blokchain altyapısı ile uluslararası para transferi gibi katma değeri yüksek, sektörde öncü projeler hayata geçirilmiştir.

Akbank Bankacılık Merkezi, 2010 yılında hizmete girmiştir. Akbank’ın verimliliğini ve hizmet kalitesini çok daha yüksek seviyelere taşıyan Merkez, en yüksek teknolojiyle donatılmıştır. 2017 yılında temeli atılan ve yatırımı 2018 yılı boyunca süren “Akbank Veri ve Yaşam Merkezi”nin 2019 yılı içinde tamamlanarak hizmete girmesi beklenmektedir. Akbank’ın tüm teknolojik altyapısının kalbini oluşturacak “Akbank Veri Merkezi” ve 3.000 Akbank çalışanına sosyal hizmet verecek “Akbank Yaşam Merkezi”nden oluşan bir kompleks kurulmaktadır. Merkez, Akbank tarafından bugüne kadar tek seferde yapılmış en büyük yatırım olarak ön plana çıkmaktadır.

Akbank, yurt dışındaki faaliyetlerini Almanya’daki iştiraki (Akbank AG) ve Malta’da bulunan bir şubesi ile sürdürmektedir. AkÖde mobil uygulaması ve ön ödemeli kartı, altyapısı ile Banka müşteri olmayan kitlenin ve gençlerin finansal ihtiyaçları için kolay, hızlı ve yaratıcı çözümler üretmek amacıyla kurulmuştur. Bankacılık dışı finansal hizmetler ile sermaye piyasası ve yatırım hizmetleri ise, Banka’nın diğer iştirakleri olan Ak Yatırım, Ak Portföy ve Aklease tarafından yürütülmektedir.

Akbank, bankaların global konjonktürün baskısını hissettikleri 2018 yılında da çok değerli ödüller kazanmaya devam etmiştir. Akbank Euromoney, Global Finance’ten “Türkiye’nin En İyi Bankası” unvanını alarak Türk bankacılık sektörü adına önemli bir başarıya imza atmıştır.

Akbank’ın bu başarılara ek olarak uluslararası marka derecelendirme kurumu Brand Finance’in araştırmasında 2018 yılında yedinci kez üst üste Türkiye’nin en değerli banka markası olduğu teyit edilmiştir.

Çağdaş sanatın Türkiye’deki en önemli destekçilerinden olan Akbank, sanatın daha da yaygınlaşması hedefiyle çeşitli alanlarda kültür ve sanat etkinlikleri gerçekleştirmektedir. Akbank, sunduğu bankacılık ürünlerinin yanı sıra toplumun ilerlemesine yönelik caz, tiyatro ve çağdaş sanat gibi sanat etkinliklerinden karbon saydamlık projesi gibi çevre koruma uygulamalarına kadar birçok alanda yatırım yapan geniş vizyonlu bir bankadır.

BM Küresel İlkeler Sözleşmesi’ne 2007 yılında imza atan ilk Türk bankası olan Akbank, 2009 yılından bu yana yayınladığı Akbank Sürdürülebilirlik Raporu (Global Reporting Initiative -GRI) ile bu konuda performansını tüm paydaşlarıyla her yıl paylaşmaktadır.

Faaliyetlerini Türkiye ekonomisi için sürdürülebilir değer yaratma sorumluluğuyla yerine getiren Akbank’ın 2018 yılında sağladığı destek 214 milyar TL’si nakdi olmak üzere toplam 267 milyar TL seviyesine ulaştı. Bu yıl reel sektöre KOBİ kredileri ve kurumsal kredilerle sağlanan destek, 226 milyar TL seviyesinde gerçekleşti. Hem ülkemizde hem de küresel düzeyde piyasalarda dalgalanmaların gözlendiği 2018 yılında Akbank, aktif kalitesinin korunmasını önceliklendirerek, etkin ve ihtiyatlı risk yönetimi sayesinde riskin en sağlıklı şekilde hesaplanabilmesi ve raporlanabilmesi yönünde çalışmalarını sürdürmüştür. Ülkemiz ve dünya piyasalarında yaşanan finansal ve ekonomik gelişmelerle birlikte, TFRS 9 standardı, Basel prensipleri ve diğer uluslararası düzenlemeler ile risk yönetimi alanında yaşanan gelişmeler takip edilerek mevcut uygulamalarda iyileştirmeler yapılmıştır.

Akbank, Türkiye’nin de aralarında bulunduğu gelişmekte olan piyasalara dönük kaygıların yükseldiği bir dönemde, uluslararası piyasalarda büyük ilgi görmüş ve merakla beklenen sendikasyon kredisini 4 yenileyerek, Türkiye ekonomisine 980 milyon ABD Doları taze kaynak sağlamıştır. Sağlam finansalları ve yüksek itibari sayesinde Akbank’ın, yıl içindeki diğer işlemlerle beraber 2018 yılında ülke ekonomisine kazandırdığı toplam dış kaynak 4,8 milyar ABD Doları’nı bulmuştur.

Akbank, 2018 yılının Aralık ayında almış olduğu sermaye artırım kararı ile son derece kuvvetli olan finansal yapısını daha da güçlendirmiş, önümüzdeki dönemlerde büyüme için ilave kapasite yaratmış ve piyasadaki rekabet gücünü artırmıştır. Bu önemli karar Akbank hissedarlarının ülkemize ve ekonomimize olan güveninin önemli bir göstergesidir. Bu işlem sonucunda Türkiye’ye 2019 yılı başında yaklaşık 210 milyon ABD Dolar’lık doğrudan yabancı yatırım girişi sağlanmıştır. Global belirsizliklere karşı, Banka’nın hâlihazırda son derece kuvvetli olan Sermaye Yeterliliği Rasyosu yaklaşık 80 baz puan daha artmış ve önümüzdeki dönemde büyüme için ilave kapasite yaratılmıştır.

Akbank hisse senetleri Q,1 halka açıklık oranıyla Borsa İstanbul (BIST)’da işlem görmektedir. Yurt dışında ise Banka’nın “Level 1” ADR depo sertifikaları ABD’de OTC piyasasında işlem görmektedir. Akbank, 31 Aralık 2018 tarihi itibarıyla, 5,2 milyar ABD Doları piyasa değerine sahiptir.

BU FİRMA HAKKINDA YORUM YAP
DEĞERLENDİRMENİZ *



Bu sayfada henüz bir yorum yok. İlk yorumu sen yapmak ister misin?


Copyright @ 2019 - 2022 hepfirma.com. All Rights Reserved.
Sitemizdeki yazı, resim ve resimlerin tüm hakları saklıdır. İzinsiz kullanılamaz.