Hacı Rahime Ulusoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Türkiye’de denizcilik sektöründe ara eleman ihtiyacı olduğunu ve bu eksikliğin meslek liselerinde okuyan gençler tarafından giderilebileceğini öngören Yılmaz Ulusoy Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz ULUSOY’un bu tespitten hareketle annesinin anısına yaptırdığı okulumuz, Üsküdar İlçesi Bahçelievler Mahallesi Yeşiltepe Caddesinde 6 dönüm arazi üzerine kurulmuştur. 3200 m² kapalı alan içerisinde 13 derslik, 1 köprü üstü simülatörü, 5 meslek dersleri atölyesi, 2 fen laboratuvarından oluşur. 340 öğrenci kapasitesi ile 2009-2010 eğitim- öğretim döneminde kapılarını eğitim ve öğretime açmıştır.

Okulumuz “Denizcilik” alanında “Gemi Yönetimi ve Kaptanlığı” dalında eğitim ve öğretim faaliyeti vermektedir. Ortaokuldan mezun olan öğrenciler TEOG sınavından alacakları puanla okulumuza kaydolup eğitime başlarlar. Mayıs ayı içerisinde “Denizcilik” alanında eğitimine devam etmek isteyen 9. Sınıf öğrencileri “Mülakat ve Beden Yeterliliği” sınavına alınırlar. Başarılı olan öğrenciler “Gemi Adamı Olur” sağlık raporu alarak denizcilik alanı öğrencisi olur.

Okulumuzda öğrenciler “Denizcilere Mahsus Kıyafet Yönetmeliği” gereğince üniforma ile eğitim öğretim faaliyetlerini gerçekleştirirler. Okulumuzun bünyesindeki eğitim ve öğretim müfredatı, “Denizcilik Anadolu Meslek Programı” ve “Denizcilik Anadolu Teknik Programı” olarak iki ayrı mesleki ve teknik program türünden oluşmaktadır. Denizcilik Anadolu Meslek Programı öğrencileri 12. sınıfta “işletmelerde beceri eğitimi” kapsamında eğitim öğretim yılı boyunca haftada 3 gün işletmede eğitime devam ederler. Denizcilik Anadolu Teknik Programı öğrencileri ise 11. sınıftan 12. sınıfa geçerken yaz tatilinde 40 iş günü staj uygulamasını tamamlarlar. Öğrenciler işletmelerde beceri eğitimi ve staj uygulamalarını İstanbul Şehir Hatları, ĐDO, Kıyı Emniyeti, Turyol, Dentur, Mavi Marmara gibi denizcilik alanında hizmet veren kamu ve özel sektör şirketlerinin gemilerinde yaparlar. Denizcilik Anadolu Meslek Programı öğrencileri 12. sınıfın sonunda “işletmelerde beceri eğitimi” sınavına girerler. Meslek derslerinin tümü atölyelerde işlenir. Bazı uygulamaya dayalı eğitimler ise Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nca denetimi yapılan eğitim istasyonlarında gerçekleştirilir.

Okulumuza yakınlığı ile teknik yeterliliği ve denize kıyısı olması bakımından Beykoz Barbaros Hayrettin Paşa MTAL. ile okulumuz arasında yapılan protokol gereği uygulamalı eğitimlerin bir bölümü bu okulun mevcut istasyonlarında gerçekleştirilmektedir. Teorik derslerin okuldaki uygulaması köprü üstü simülatöründe yapılır. Okulumuzdan mezun olan öğrenciler bir sene süre ile ‘Açık Deniz Stajı’nı da tamamladıktan sonra “Vardiya Zabitliği Yeterliliği Sınavı”na girmeye hak kazanırlar. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın bünyesinde yapılan sınavda başarılı olan vardiya zabitleri 500 ila 3000 gros tonaj arasındaki gemilerde yüksek sayılabilecek ücretle iş bulma imkanına sahiptir. Yükseköğrenime devam etmek isteyen öğrenciler ise 2 yıllık meslek yüksekokullarında (Deniz Ulaştırma ve İşletme Su Altı Teknolojisi Yat İşletme ve Yönetimi Yat Kaptanlığı) veya fakültelerde (Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği, Güverte) eğitimlerini sürdürürler.

BU FİRMA HAKKINDA YORUM YAP
DEĞERLENDİRMENİZ *



Bu sayfada henüz bir yorum yok. İlk yorumu sen yapmak ister misin?


Copyright @ 2019 - 2022 hepfirma.com. All Rights Reserved.
Sitemizdeki yazı, resim ve resimlerin tüm hakları saklıdır. İzinsiz kullanılamaz.