Setur Altınyunus Marina

Setur Çeşme Marina, İzmir’e 70 km. uzaklıkta yer alır.Marinanın bulunduğu yörenin en önemli ören yerleri arasında Çeşme Kalesi, Ildırı’ da bulunan Erithrai harabeleri sayılabilir. Çeşme Müzesi 08:30 - 17:00 saatleri arasında ziyaret edilebilir. Çeşme’ye 2 km. uzaklıktaki Ilıca’da bulunan kaplıcaların şifalı suları çeşitli hastalıklara iyi gelir. İzmir’in en önemli sayfiye kasabalarından biri olan Çeşme’de Ege kasabalarının otantik güzellikleri içinde son derece canlı ve eğlenceli bir atmosfer ziyaretçileri kucaklar. Çeşme açıklarında Ege’nin en verimli balık avcılığı yapılmaktadır. Çeşme’nin en ünlü ürünleri sakız reçeli ve kavundur. Komşu kasabalarda yapılan at kılı kilimler ve mermer heykeller çok beğenilir.

Setur Çeşme Marina’nın konukları denize marina dahilindeki yüzme platformundan girebilecekleri gibi, Ilıca, Ayayorgi, Boyalık, Altınkum, Tekke ve Pırlanta plajlarından da yararlanabilirler. Denizinin ve plajlarının güzelliği ile ünlü olan Çeşme’de Eşek Adası ve Mavi Koy özellikle tavsiye edilen uğrak noktalarıdır. Mavi Koy eşsiz güzelliktedir. Eşek Adası’nda ziyaretçiler eşeklerle eğlenceli bir ada turu yapabilirler. Konuklar Eşek Adası ve Mavi Koy’a kendi tekneleri ile gidebilecekleri gibi 09:30-11:00 arasında Çeşme’den kalkan yat turları ile de ulaşabilirler.Her iki bölge de dalış için uygundur. Çeşme’de ortalama hava sıcaklıkları ilkbaharda 25°C, yazın 32-35°C, kışın ise 15°C civarındadır.

Dünyada rüzgar sörfü için en uygun koylardan birindedir. Karayolu ya da helikopter ile İzmir’e ve Adnan Menderes Uluslararası Havalimanı’na, Çeşme Limanı ile Avrupa’ya feribot bağlantısı. Ege'nin otantik yaşantısı ile içiçe dinlenirken eğlenceli, hareketli bir yaz yaşama fırsatı. Setur Marinaları’nın uzman işletmecilik anlayışı, büyük bir tatil kompleksinin avantajlarıyla birleşince Ege’nin en çekici marinalarından biri ortaya çıkıyor. Çeşme’nin güzelliklerinin tadına varabilmek için mutlaka oraya bağlanmak gerekiyor.

Altın Yunus Hikayesi

Çok eski zamanlarda , şimdiki Altın Yunus’un bulunduğu yerde bir balıkçı köyü varmış. Burada ailesiyle birlikte Hermais adında bir çocuk yaşarmış.

Bir gün Hermais ve arkadaşları hem oynamak, hem de yüzmek için denize girmişler. Kısa bir süre sonra şiddetli bir fırtına çıkmış, dalgalar yükseldikçe yükselmiş çocuklar kaçarak köye dönmüşler. Ama dönenler arasında Hermais yokmuş. Annesi günlerce kıyılarda Hermais’i beklemiş ama nafile ....

Aradan yıllar geçmiş bir gün bir balıkçı , rüzgarlı dalgaların arasında sarı saçlı Hermais’i bir yunus balığının üzerinde , gezerken görmüş fakat yetişememiş.

Köye dönünce gördüklerini herkese anlatmış.Hermais’in annesi ümitlenip tekrar kıyıya koşmuş ama oğlunu görememiş.

Hermais’i yıllarca yunus balığı bakıp büyütmüş.Onun en yakın arkadaşı olmuş.Tabi ki ; Hermais de büyümüş ve yaşlanmış. Doğal bir son olan ölüm onunda başına gelmiş. Yunus Hermais’i kıyıya getirip bırakmış. Denize dönemeyen tılsımlı yunus balığı da Hermais’in yanında ölmüş.

Herkes yıllarca Yunus ile Hermais’in arkadaşlığını konuşmuş ve bu olay bir efsane halini almış.

İşte tam bu efsanenin, yaşandığı mitolojik yer Çeşme Altın Yunus’tur. Halk Yunus ve Hermais’in arkadaşlığını altından bir heykele dönüştürmüş ve bu heykel günümüzde bile, Hermais’i gören köylünün gördüğü şekilde, yapılmış olup mitolojik özelliğini korumaktadır.

Eğer yolunuz Çeşme’ye düşerse ; Altın Yunus’a uğramadan sakın ama sakın geçmeyin! Çeşme’de mitolojiyi ve tatili birlikte yaşayın. Hermais’in yunusla gezip dolaştığı , bu köşede tılsım size de bulaşsın ki , ayak bastığınız ilk anda , soluduğunuz ilk nefeste Mitolojinin sevgi ve sadakatini fark edin.

Dünyanın neresine giderseniz gidin hep bizi hatırlayın.

BU FİRMA HAKKINDA YORUM YAP
DEĞERLENDİRMENİZ *



Bu sayfada henüz bir yorum yok. İlk yorumu sen yapmak ister misin?


Copyright @ 2019 - 2022 hepfirma.com. All Rights Reserved.
Sitemizdeki yazı, resim ve resimlerin tüm hakları saklıdır. İzinsiz kullanılamaz.